چهارشنبه ٢ اسفند ١٤٠٢ ١٢:٢٣

دسترسی غیر مجاز به صندوق پست الکترونیکی

مواردی را مشاهده کرده ام که فردی پس از دستزسی غیر مجاز به حساب کاربری ایمیل یا واتساپ یا تلگرام یا اینستاگرام همسرش به اطلاعاتی درباره روابط نامشروع یا سایر جرایم دست یافته و با استناد به این دلایل اقدام به طرح دعوا نموده است . در مقابل از وی به اتهام دسترسی غیر مجاز به حساب کاربری شکایت شده است. این پرونده نمونه ای از این قبیل موارد است

 

شرح واقعه

شرکتی در زمینه واردات مواد اولیه  داروئی فعالیت می کرد.  رئیس هیات مدیره آن یک خانم  و  مدیرعامل شرکت  یک نفر آقا بود  .  خانم (رئیس هیات مدیره) با دردست داشتن پرینت تعداد ۱۰ عدد از نامه ها ی الکترونیکی  مدیر عامل که  حاوی اطلاعاتی پیرامون سو استفاده وی  از اسم و عنوان شرکت برای خرید مواد اولیه دارویی از خارج کشور و فروش آن  به شرکت های داروئی، بدون احتساب فعالیتهای  مذکور جزو فعالیت و در آمدهای شرکت  بود،   شکایتی به اتهام سوء استفاده و کلاهبرداری علیه مدیر عامل در مراجع قضایی مطرح می نماید.  در مقابل مدیرعامل و وکیل وی شکایتی تحت عنوان دسترسی غیر مجاز به صندوق پست اکترونیکی وی،  علیه آن خانم در دادسرای ناحیه ۳ تهران مطرح می نمایند ، که منجر  به صدور قرار منع تعقیب می شود. پس از رسیدگی به اعتراض شاکی،   دادنامه  قطعی منی بر رد اعتراض از دادگاه  کیفری ۲ صادر  می شود.

مدیر عامل و وکیل  وی  مجدداً شکایتی با همان  عنوان اتهامی  در دادسرای جرایم  رایانه ای مطرح می نمایند. در اجرای دستور بازرسی از محل شرکت و تفتیش و توقیف و داده ها و ستم های رایانه ای شرکت ،یک  دستگاه PC توقیف  و توسط آزمایشگاه ادله دیجیتال پلیس فتای تهران مورد بررسی قرار می گیرد . آزمایشگاه با استناد به  تصاویر بازیابی شده  تعداد ۱۰ صفحه ایمیل فوق الذکر  از  کامپیوتر شرکت ،  اعلام می نماید که دلیل کافی  برای دسترسی غیر مجاز  به صندوق پست الکترونیکی مدیرعامل توسط ریس هیات مدیره وجود دارد . با بررسی گزارش آزمایشگاه و تصاویر بازیابی شده متوجه  شدم که  شماره صفحه با مداد بر روی پرینت ایمیل ها  نوشته و دور آن  دایره کشیده شده است. بنابراین معلوم بود که این شماره ها بر روی  اوراق چایی و کاغذ  نوشته شده وبعد  اسکن گردیده و بر روی  PC ذخیره و متعاقباً پاک شده اند. در بازیابی اطلاعات ،  عکس های اسکن شده که پاک گردیده اند، بازیافت شده اند و این موضوع نمی تواند دلیلی بر وقوع دسترسی غیر مجاز باشد. ضمن اینکه موکل (خانم) کپی همان  اوراق  را به  پیوست شکایت خود علیه مدیر عامل تحویل دادسرا داده بود .لذا نامه ای خطاب به رییس پلیس فتا  نوشته و پس از یادآوری اشتباه آزمایشگاه، تقاضای اصلاح آن را کردم و آزمایشگاه نیز نتیجه گیری خود  را اصلاح و مراتب را به دادسرا اعلام نمود. طی لایه ای همین موضوع به اطلاع بازپرس رسید. موکل که بعنوان متهم احضار شده بود در خصوص  نحوه تحصیل ایمیل ها بیان نمود که یک روز عصر پس از خاتمه ساعت کار از شرکت بیرون آمدم .مدیر عامل هنوز در شرکت حضور داشت . پس از حدود ۱۵ دقیقه متوجه شدم که لوازم آرایشی خود را در شرکت جا گذاشته ام ،لذا به  آنجا بازگشتم  و دیدم هیچکس نیست و مدیر عامل هم رفته است. با خودم گفتم حالا که بر گشته ام  بهتر است  چند نام را پرینت  بگیرم تا فردا بدون آمدن به شرکت ، به جلسه بروم و نامه ها را همراه داشته باشم. دستور پرینت به کامپیوتر دادم ولی پرینتر عمل نکرد. متوجه شدم کاغذ پرینتر تمام شده است. یک مقدار کاغذ داخل آن گذاشتم و تعداد زیادی کاغذ چاپ شده از آن خارج شد. علاوه بر نامه های  که من دستور چاپ  آنها را داده بودم ،تعدادی پرینت ایمیل مدیر عامل هم چاپ شده بود.وقتی آنها را مطالعه کردم متوجه شدم که مدیر عامل از شرکت سواستفاده می کند. آن اوراق را با مداد شماره گذاری و اسکن  و در کامپیوتر شرکت ذخیره نمودم تا از بین نروند.   یک سری از روی آنها پرینت گرفتم و به وکیل دادم تا علیه مدیرعامل شکایت کند. مدتی پس از شکایت از مدیر عامل شرکت  آن تصاویر اسکن شده از ایمیل ها را پاک کردم و فایل هایی که از آزمایشگاه  پلیس آنها را بازیابی نموده، همان فایل های پاک شده هستند.

 پس از جلسه رسیدگی ، ایراد اعتبار امر مختوم نیز مطرح و نها یتا قرار منع تعقیب صادر و در دادگاه کیفری دو  نیز تایید گردید. اینک نوبت طرح دعوای افترا علیه آقای مدیرعامل و وکیل وی بود.  اگرچه مدیر عامل ، به علت عدم اشراف به مسائل حقوقی، از جرم بودن طرح شکایت مجدد با همان عنوان اتهامی از همان متهم آگاه نبودولی  وکیل ایشان کاملا به قانون مسلط بود و عالما و عامدا اقدام به شکایت مجدد، علیرغم صدور قرار منع تعقیب و تائید آن در دادگاه کرده بود. لکین موکل پس از مذاکره با شریکش تمایلی به طرح  شکایت افترا علیه مدیر عامل و وکیل وی نداشت. بدین ترتیب پرونده  دیگری بانتیجه مناسب مختومه گردید.

 

 

 






نشانی : تهران، فلکه اول شهران، انتهای خیابان شهید نظری، خیابان کوهسار، پلاک ۱۶۳، (داروخانه ستایش)، طبقه ۳، واحد ۱۳

تلفکس : 44337217 - 44337891

ایمیل : iranitlawyer@gmail.com

وکیل مسئول : رضا پرویزی